Tobii Eye Tracker 4C, white background

Eye Tracker 4C

Välkommen till panelen!

Så här installerar du din Eye Tracker 4C

1. Fäst eye trackern på din skärm

Använd den medföljande våtservetten för att rengöra den nedre kanten av din datorskärm.

Ta bort plastfilmen från magnetremsan och fäst den i mitten längst ner på din datorskärm, med den skrovliga sidan uppåt. Fäst därefter eye trackern på magnetremsan och koppla in sladden till en USBport på din dator.

attention panel eye tracking tobii pro

2. Ladda ner och installera mjukvaran

Ladda ner och installera mjukvaran och följ anvisningarna. Lägg till vår Chrome plugin i din webbläsare enligt illustrationen nedan.

Ladda ner programmet TobiiRelay genom att klicka här. Programmet borde hamna i mappen nedladdade filer.

Gå till nedladdade filer och installera programmet genom att klicka på programmet enligt bilderna.

How to Install Tobii Relay

3. Öppna eye tracker-mjukvaran och kalibrera dina ögon

Efter installationen kommer du genomgå en kalibration för att ställa in eye trackern enligt din blick. Kalibrationen sätts igång automatiskt och du behöver bara följa instruktionerna. Vad kalibreringen gör är att den registrerar dig som en ny profil i mjukvaran genom att ställa in eye trackern efter dina ögon. Detta sker genom ett test där du får prova att spränga några blåa stenar genom att fokusera med blicken på dem. Ifall kalibreringen inte sker automatiskt kan du öppna upp Tobii Eye Tracking programmet manuellt och välja "Create New Profile".

4. Starta om din dator

Starta om din dator för att slutföra installationen.

Connecting the eye tracker

5. Testa installationen

Testa om installationen har lyckats genom att klicka på Tobii-ikonen uppe i högra hörnet på din webbläsare. Se på rutan som uppenbarar sig enligt exemplet nedan. Om rutan blir grön så har installationen lyckats. Klart!

När rutan är grön är din eye tracker korrekt inställd, och du kan återgå till att använda din dator precis som vanligt. Försök att alltid ha din eye tracker inkopplad och igång när du medverkar i undersökningen.

Tobii Pro Attentional panel testing installation instructions